|

فروشگاه
گل و گیاه

آموزش باغبانی

توضیحات دوره:

باغبانی به عنوان یک حرفه و مهارت شناخته می‌ شود که شخص باغبان باید با روش ها و اصول باغبانی آشنا باشد. یک باغبان باید آشنایی نسبی و عمومی با گیاهانی که با آن ها سر کار دارد، داشته باشد و بداند چه چیزی برای گیاه مضر و چه چیزی مفید است و چگونه می ‌تواند به رشد صحیح گیاه کمک کند.

در این مطلب قصد داریم مهم ترین مسائلی که یک باغبان باید با آن ها آشنا باشد و آموزش باغبانی را برای شما شرح دهیم همچنین مهمترین کارهایی که یک باغبان باید به خوبی بتواند آن ها انجام دهد و آشنایی کاملی با آن ها داشته باشد را بیان می ‌کنیم.

چرا باغبان باید آشنایی نسبی با گیاهان و خصوصیات آن ها داشته باشد؟

آموزش باغبانی

لازم است یک باغبان به خوبی علم نگهداری از گیاهان را بلد باشد و با ادغام تجربه، تخصص و علم خود بتواند تمام نیازهای یک گیاه را شناخته و طبق آن مراقبت‌ های لازم را برای گیاهان انجام دهد. اگر کسی که تخصصی در باغبانی ندارد بخواهد این کار را انجام دهد، ممکن است باعث آسیب‌ های جبران ناپذیری به گیاه بشود از این جهت مهم است که آموزش باغبانی از کجا و چه کسی دریافت شود.

از آنجایی که تمام گیاهان یک نوع رفتار از خود نشان نمی‌ دهند و هر کدام خصوصیات متفاوتی نسبت به دیگری دارند، لازم است شخص باغبان از اصول و تکنیک مراقبت از هر نوع گیاه را به شکل اختصاصی بلد باشد. همچنین لازم است اطلاعاتی راجع به فیزیولوژی گیاه، تا حدودی شیمی، خاک شناسی و شرایط آب و هوایی داشته باشد.

تمام گیاهان این قابلیت را ندارند که بتوانند در هر محیطی رشد کنند و بعضی از گیاهان باید شرایط خاصی، برای رشد آن ها مهیا شود. از این رو باغبان باید تشخیص دهد که کدام نوع گیاه برای کدام منطقه آب و هوایی و با کدام خاک مناسب است و با رفتارها خصوصیات هر گیاهی آشنا باشد. همچنین یک باغبان باید بداند اگر یک گیاه مناسب یک شرایط آب و هوایی نیست چگونه بتواند آن گیاه را تا حد زیادی با آن شرایط سازگار کند.

به طور کلی می ‌توانیم بگوییم علم باغبانی یک علم گسترده است که جوانب زیادی را در بر می ‌گیرد. شما می‌توانید با شرکت در دوره‌های آموزشی باغبانی مجموعه شاخ و برگ، مهم‌ ترین و کاربردی ترین موارد مربوط به باغبانی را آموزش دیده و تبدیل به یک باغبان خبره شوید.

چند نمونه از فنونی که یک باغبان باید با آن ها آشنایی داشته باشد

دوره آموزش باغبانی

در ادامه و در این بخش قصد داریم چند نوع از مهمترین مراقبت‌ ها و علومی که یک باغبان باید بر آن ها مسلط باشد را شرح دهیم.

روش کاشت چمن

شاید چمن کاری به ظاهر ساده به نظر برسد ولی یک باغبان خوب و تعلیم دیده می‌ داند چگونه و با چه روشی بهترین چمن‌ ها را بکارد.

اولین مرحله برای کاشت چمن این است که علف‌ های هرز را به طور کامل از بین ببریم و اگر از قبل چمنی در آن زمین کاشته شده یا مانعی در آنجا وجود دارد همه آن ها را پاکسازی کنیم. موثرترین روشی که  می توان برای از بین بردن چمن ‌های قدیمی و علف ‌های هرز، از آن استفاده کرد استفاده از سم علف کش گلایفوزیت است که باید به نسبت یک به ۱۰۰ در آب مخلوط شود و سپس روی علف‌ های هرز اسپری شود البته اثر سم، تا مدتی در خاک باقی می‌ ماند و کیفیت خاک را تحت تاثیر قرار می ‌دهد. روش دیگری که برای از بین بردن علف ‌های هرز می ‌توان از آن استفاده کرد، شخم زدن زمین و جمع آوری دستی علف های هرز است.

پس از طی مراحل قبلی، باید با استفاده از تیلر یا بیل، عمل هوا رسانی به خاک را انجام دهیم و اگر قصد داریم کود به خاک اضافه کنیم، این مرحله بهترین مرحله برای افزودن کود است.

پس از اینکه هوادهی به خاک انجام شد در این مرحله باید نسبت به تسطیح سازی و صاف کردن خاک اقدام کرد. برای این کار باید خاک به شکل یکنواخت در کل محوطه پخش شود.


آموزش علوفه هیدروپونیک → کلیک کنید


اصول باغبانی ایجاب می ‌کند در این مرحله خاک را توسط آزمایشگاه ‌های مخصوص خاک شناسی چک کرده و در صورتی که اسیدی باشد یا مواد مغذی آن کم باشد عناصر مورد نیاز به آن افزوده شود.

پس از اینکه علف‌ های هرز را از بین بردیم، خاک را هوا دهی کردیم، عمل تسطیح سازی خاک را انجام دادیم و از سلامت خاک مطمئن شدیم حال نوبت به سفت کردن سطح زمین می ‌رسد. این کار باعث می ‌شود که خاک زیر چمن به خوبی منسجم شود و زیرسازی مناسبی برای کشت چمن، انجام شود. این کار معمولا با استفاده از غلطک یا در متراژ‌های کوچک با استفاده از بیل انجام می‌ شود.

پس از طی تمام این مراحل حالا نوبت به مرحله پاشیدن بذر می ‌رسد. این مرحله هم مرحله بسیار مهمی است زیرا باید دقت فراوان، در پاشش بذر انجام بگیرد. میزان مناسب بذر چمن در هر یک متر مربع ۵۰ گرم است. استفاده بیش از حد از بذر باعث می‌ شود چمن‌ ها روی هم انباشته شده و نازک و علفی شکل شوند  و کم بودن بذر هم باعث کچل شدن چمن می‌ شود.

نکته مهم بعدی این است که بذرها حتماً باید در عمق مناسب خاک، قرار بگیرند. یعنی یک سانتی ‌متر با سطح خاک فاصله داشته باشد و اگر فاصله بذر از سطح خاک بیشتر از این باشد، بذر خفه شده و نمی ‌تواند سبز شود. برای اینکه مطمئن شوید بذرها در عمق مناسب خاک قرار گرفته ‌اند و با سطح خاک تماس دارند، می ‌توانید با غلطک روی بذرها بروید.

البته می ‌توان از پیت ماس هم استفاده کرد که بسیار سبک است و انواع مواد آلی در آن یافت می‌ شود و آب را به خوبی در خود حفظ می‌ کند. می‌ توان از کودهای حیوانی هم استفاده کرد، ولی چون تخم علف در این کودها وجود دارد باعث به هم ریختگی ظاهر چمن شما می‌ شود و دقت کنید زمانی که می ‌خواهید روی چمن‌ ها را با کود بپوشانید ارتفاع کودها از نیم سانت بیشتر نشود زیرا در صورتی که بیشتر باشد جلوی سبز شدن بذرها را می ‌گیرد. این موارد نکاتی بود که در آموزش اصولی باغبانی باید رعایت شود.


خرید آنلاین گل و گیاه → کلیک کنید


هرس کردن

هرس کردن در واقع به معنای تربیت کردن درخت است این عمل برای این انجام می‌ شود که شکل درخت طبق استانداردهایی که ما انتظار داریم شکل بگیرد و یکی از مهم ‌ترین کارهایی است که در آموزش باغبانی باید به خوبی تعلیم داده شود.

هرس کردن به معنی بریدن یا حذف کردن تمام یا قسمتی از یک شاخه، ریشه، برگ، گل، میوه یا پوست درخت است که باید با استفاده از روش‌ های خاصی صورت بگیرد.

فواید هرس کردن

افزایش کیفیت و کمیت محصولات

با استفاده از هرس کردن  می توان زاویه مناسب بین یک درخت و دیگر درختان و همچنین تنه درخت ایجاد کرد که این کار باعث افزایش استحکام درخت می‌ شود.

حذف شاخه ‌های بیمار

ایجاد تعادل بین شاخه ‌ها و برگ‌ ها با ریشه درخت

جوانسازی درختان کهن

تربیت و ایجاد فرم مطلوب و شکل ‌گیری درست درخت

کنترل و متعادل سازی محصول آوری


آموزش پرورش گیاهان آپارتمانی → کلیک کنید


نکات مهم در رابطه با هرس درختان

آموزش باغبانی و باغداری

توجه کنید که هرس درخت نباید به صورت یکباره انجام شود زیرا باردهی درخت را تحت تاثیر قرار می‌ دهد.

معمولا در هر هرس کردن، شاخه‌ هایی باید حذف شوند که زاویه بسته ‌تری نسبت به تنه درخت دارند.

هرس کردن، برای رساندن نور و هوای کافی به قسمت ‌های داخلی درخت انجام می‌ شود. پس باید به نحوی انجام شود که نور و هوا بتواند به داخل درخت نفوذ کند.

توجه داشته باشید فقط شاخه‌ های اضافه را هرس کنید و از زخمی کردن تنه درخت خودداری کنید.

برای شاخه‌ هایی که کلفت ‌تر هستند، باید ابتدا از جایی که ۱۰ سانتی‌ متر با تنه درخت فاصله دارد، از زیر شاخه، شروع به بریدن کنید و تا نصفه آن را برش دهید سپس از بالا شروع به بریدن کنید و در پایان قسمت اضافه‌ ای که روی تنه درخت باقیمانده است را ببرید. اگر این کار را انجام ندهید چون شاخه بزرگ و سنگین است در هنگام قطع کردن به یکباره جدا شده و قسمتی از پوست درخت را می ‌کند و این برای درخت آسیب رسان است.


آموزش کاشت زعفران هیدروپونیک → کلیک کنید


پیوند زدن درخت

لذت باغبانی

پیوند زدن به معنی اتصال ۲ نوع گیاه است که برای بهبود عملکرد گیاه، این کار را انجام می ‌دهند. پیوند زدن باعث می‌ شود که ویژگی ‌های خاص یک گیاه به گیاه جدید منتقل شود. در این روش عمر گیاه طولانی‌ تر و تولید میوه بیشتر می ‌شود.

معمولاً پیوند زدن برای درختان کهن انجام می‌ شود که بتوان ویژگی‌ های مطلوب آن را حفظ کرده در عین حال آن ها را جوان ‌تر کرد. البته پیوند زدن باید توسط یک باغبان حرفه ای، انجام شود تا حد زیادی بتواند خواسته اصلی را تامین کند زیرا ممکن است با پیوند زدن آن موردی که مد نظر ماست انجام نشود و ویژگی دیگری در گیاه منتقل شود.

همچنین برخی از درختان این قابلیت را ندارند که بتوان از طریق کاشت دانه، آن ها را پرورش داد برای همین روش پیوند زدن یک روش بسیار مناسب است که بتوان این درختان را دوباره کشت کرد.

نکات مهم در رابطه با پیوند زدن

نکاتی هستند که در آموزش باغبانی باید به آن ها توجه شود و در هنگام پیوند زدن هم رعایت شود که در این بخش نکات مهم را بیان می‌ کنیم.

پایه و پیوندک از لحاظ ساختاری باید با هم سازگار باشند.

حتماً توجه کنید که پایه و پیوندک کاملاً روی هم قرار بگیرند.

وجود تعدادی جوانه روی پیوندک برای یک پیوند موفق ضروری است.

زمان انجام پیوند، مهم است و یک باغبان که آموزش باغبانی خوبی دیده باشد می ‌تواند زمان مناسب را تشخیص دهد.

قسمت ‌هایی از گیاه که برای پیوند برش داده می ‌شود باید به سرعت پوشانده شوند تا آب از دست ندهند.

توجه کنید قسمت بریدگی پایه و پیوندک باید صاف باشد و از چسب و نخ مخصوص پیوند برای کمک به جوش خوردن استفاده شود.

توجه کنید پیوند زدن را نمی‌ توان با هر نوع ابزاری انجام داد و باید ابزار مخصوص پیوند زدن مثل قیچی پیوند حتماً در این کار استفاده شود.

پس از پیوند باید قسمت پیوند خورده را از تابش مستقیم خورشید حفظ کرده و آبیاری آن به موقع و درست انجام شود.

ابزار باغبانی و کاربرد آن ها

باغبانی

برای آسان کردن عمل باغبانی ابزار مخصوصی برای هر کار در باغبانی ابداع شده است که باید در هنگام دریافت آموزش باغبانی، نحوه صحیح کار با این ابزارها را آموزش دید و یک باغبان خوب می ‌داند از هر کدام از این ابزارها چطور و برای چه کاری استفاده کند. در ادامه چند نوع از ابزار باغبانی که کاربرد بیشتری دارند را معرفی و کاربرد آن ها را توضیح می ‌دهیم.

مشاهده بیشتر بستن

محتوای دوره:

آموزش باغبانی

اطلاعات دوره:

دوره های آموزشی:

آیکن برگ سکشن

سوالات شما

آموزش باغبانی