|

فروشگاه
گل و گیاه

آموزش پرورش گیاهان آپارتمانی

توضیحات دوره:

امروزه که اکثر منازل، آپارتمانی شده اند و فضای باز مناسب نگهداری گل و گیاه ندارند، گل های آپارتمانی مورد توجه قرار گرفته اند. این گونه از گیاهان به راحتی با فضای داخل خانه و با نور متوسط رشد می کنند و علاوه بر آن فضای سبزی را در منزل شما، به ارمغان می آورند.

جالب است بدانید که نگهداری از گل ها شرایط خاصی نیاز دارد و هر کدام با دیگری متفاوت هستند و آموزش گیاهان آپارتمانی موضوع مهمی است که اگر قصد نگهداری گل در خانه دارید باید با آن آشنا شوید و با اخلاق هر گیاه، آشنا باشید. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید؛ زیرا قصد داریم مهم ترین مواردی که در رابطه با نگهداری گیاهان آپارتمانی لازم است بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم.

انواع دسته بندی گیاهان آپارتمانی

آموزش کاشت گل وگیاه آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی، در دسته های مختلفی دسته بندی می شوند که هر کدام خصوصیات منحصر به فردی دارند. این دسته بندی ها بر اساس خصوصیات ظاهری و صفات آن ها انجام شده است. در این بخش انواع گیاهان آپارتمانی را معرفی می کنیم. مهمترین بخش آموزش گیاهان آپارتمانی، شناخت نوع آن ها است.

گیاهان برگی

این دسته از گیاهان، بیشتر برای تزیین و سرسبز نشان دادن فضای داخل منزل مورد استفاده قرار می‌ گیرند. معمولا برگ های پهن و بلندی دارند و از آنجایی که کم توقع و مقاوم هستند، انتخابی بسیار عالی برای داخل آپارتمان، محسوب می شوند.

گیاهان بوته ای

این نوع از گیاهان ظاهری پر دارند و جزو دسته بندی گیاهان برگی به شمار می روند ولی از نظر ظاهری، تا حدودی متفاوت هستند. این گیاهان به تعداد شاخه های زیاد که در هم پیج و تاب خورده اند، معروف هستند. شاخه های اضافه گیاه لازم است همیشه هرس شود.


برای خرید آنلاین بذر از شاخ و برگ → کلیک کنید


گیاهان پایه بلند

این نوع از گیاهان دارای ساقه‌ های بلند و محکمی هستند که باتوجه به نوع آن ها، قدشان از یک متر تا چندین متر رشد می کند و معمولا شرایط نگهداری آسانی دارند. ساقه های بلند و برگ های کشیده یا بلند از نشانه های گیاهان پایه بلند هستند.

گیاهان بالا رونده

این گیاهان، شاید معروف ترین دسته در میان گیاهان آپارتمانی باشند. اگر این گل ها را به یک قیم یا تکیه گاه، متصل کنیم، به راحتی به سمت بالا رشد می کنند. به غیر از آن می توان این گیاهان را از گلدان آویزان کرد و جلوه ای بسیار زیبا دارد. مقاومت این نوع از گیاهان هم بالا است و به نور زیادی نیاز ندارد و دفعات آبیاری آن ها هم کم است.

گیاهان آویز

این دسته از گیاهان بر خلاف دسته قبلی، فقط به سمت پایین رشد می کنند و از گلدان آویزان می شوند. و مدام در ساقه آن ها ریشه تشکیل می شود. مقاومت این گیاهان هم تقریبا بالاست و در آپارتمان، رشد خوبی دارند.


آموزش کاشت علوفه هیدوپونیک → کلیک کنید


کاکتوس‌ها

دوره آموزشی جامع گل و گیاه آپارتمانی

کاکتوس از جمله مقاوم ترین گیاهانی هستن  که در هر شرایط آب و هوایی، رشد می کند. کاکتوس به نور کم و آب کم نیاز دارد و بسیار پرطاقت است. این دسته از گیاهان به رسیدگی های خاص و مداوم نیاز ندارند و آبیاری هر دوهفته تا سه هفته یکبار برایشان کافی است. البته باید بگوییم خانواده کاکتوس ها، در نور کم هم می توانند رشد کنند ولی با نور متوسط رو به بالا، رشد بهتری خواهند داشت. آموزش گیاهان آپارتمانی، مباحث ویژه و مهمی دارد که درباره هر گل، اطلاعات متفاوتی می دهد.

برای مشاهده و خرید آنلاین کاکتوس های شاخ و برگ کلیک کنید.

مواردی که باید هنگام خرید و در حین نگهداری از گیاهان آپارتمانی به آن توجه شود

آموزش کاشت و پرورش گیاهان آپارتمانی

قبل از خرید هر نوع گیاه آپارتمانی، ابتدا شرایط محیطی منزل خود را به خوبی بسنجید و با مشورت فروشنده، یک گیاه که برای شرایط منزل شما مناسب باشد را انتخاب کنید. همچینن آموزش گیاهان آپارتمانی هم بسیار مهم است و باید با ان آشنایی داشته باشید.

دقت کنید که شرایط مناسب برای نگهداری از گیاهی که خریداری می کنید را از فروشنده سوال کنید و اطلاعات کاملی در رابطه با آن داشته باشید. به عنوان مثال باید بدانید گیاهی که خریداری کرده اید به چه میزان آب، نور و رطوبت نیاز دارد و دمای مناسب برای نگهداری آن چقدر است.

اگر تا قبل از این تجربه نگهداری از گل و گیاه نداشته اید و برای اولین بار است که گیاهی را برای نگهداری انتخاب می کنید، بهتر است از گیاهانی شروع کنید که دوام بالایی دارند، رسیدگی زیادی نیاز ندارند و قیمت بالایی هم نداشته باشند. بهتر است گیاهانی را انتخاب کنید که رشد سریعی داشته باشند و در شرایط تقریبا نامناسب هم بتوانند دوام بیاورند.

تمام مواد مغذی و تقویت کننده هایی که برای رشد بهتر گیاهتان لازم است را خریداری و طبق دستورالعملی که فروشنده در اختیارتان قرار می‌دهد، استفاده کنید.

اگر گلدان کوچک است یا خاک گلدن کم و نامناسب است در سریع ترین زمان نسبت به عوض کردن خاک و گلدان، اقدام کنید.

تمام نکات و مواردی که برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی لازم است بدانید را در دوره های آموزشی مجموعه شاخ و برگ، می توانید پیدا کنید. این دوره ها برای مبحث نور، یک جلسه 15 ساعته، در مبحث خاک یک جلسه 20 دقیقه ای، برای آشنایی و درمان آفات و بیماری های گیاهان آپارتمانی، 2 جلسه 20 دقیقه ای و برای آموزش و نحوه استفاده از کود و سم، 2 جلسه 20 دقیقه ای، تدارک دیده که یک دوره کامل و جامع محسوب می شود.


آموزش کاشت زعفران هیدروپونیک → کلیک کنید


شرایط مناسب برای گیاهان آپارتمانی

دوره جامع و برتر کاشت گیاه آپارتمانی

برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی، نکاتی باید رعایت شود که بهتر است با آن ها آشنایی داشته‌ باشيم. در ادامه چند نکته در رابطه با نگهداری گیاهان را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. در دوره آموزش گیاهان آپارتمانی، تمام موارد مربوط به شرایط نگهداری و نحوه آبیاری این گیاهان به شکل کامل شرح داده‌ شده‌ است.

اجازه هواخوری به گیاه بدهید

گیاهان به هوای تازه نیاز دارند تا بتوانند تنفس کنند. اگر مدام گل را در فضای بسته داخل خانه نگهداری کنیم، گل افسرده و پژمرده می شود. به همین دلیل شما باید روزی چندبار پنجره ها را باز کنید تا هوای تازه وارد اتاق شود. حتما حواستان به میزان اکسیژنی که گیاه دریافت می کند، باشد.

نور کافی

همانطور که انسان و دیگر موجودات، نیاز به نور خورشید دارند، گیاهان هم برای انجام عمل فتوسنتز و ساخت سبزینه، نیاز به نور خورشید دارند. پس حتما گل را جایی نگهداری کنید که نور کافی در آن وجود دارد.

توجه داشته باشید اگر گلی نیاز به نور مستقیم دارد، حتما در جهت تابش نور خورشيد قرار بگیرد و روزانه چند ساعت نور دریافت کند. همچنین اگر گلی نیاز زیادی به نور ندارد، به هیچ عنوان در جهت تابش خورشید قرار نگیرد و نور غیر مستقیم برای رشد آن کافی است.

آب دهی

در آب دادن زیاده روی نکنید. زیرا هرگیاهی به میزان معینی آب نیاز دارد و آب دهی بیش از حد، پوسیدگی و خشک شدن گل را در پی خواهد داشت. که میزان آبیاری برای هر نوع از گیاه را در آموزش گیاهان آپارتمانی به بهترين شکل می توانيد بیاموزید.


آموزش باغبانی → کلیک کنید


گلدان

انتخاب گلدان مناسب هم بسیار حائز اهمیت است. گلدان باید چندین سوراخ در قسمت انتهایی داشته باشد تا آب اضافه از آن خارج شود و تجمع آب، سبب پوسیدگی ریشه گیاه نشود. همچنين این سوراخ ها کمک می کنند تا جریان هوا در داخل گلدان برقرار شود.

کود دهی

از آنجایی که با هربار آبیاری گیاه، مقداری از مواد مغذی خاک به همراه آب از سوراخ‌ های زیر گلدان خارج می شود، باعث کم شدن مواد مغذی خاک و عدم رسیدن مواد لازم برای رشد گیاه به آن می شود. به همین سبب باید نحوه استفاده از انواع کودهای مغذی و مواد تقویتی مخصوص گیاه را در دوره آموزش گیاهان آپارتمانی فرا بگیریم.

بیماری‌های گیاهان آپارتمانی

آموزشی کاشت و نگهداری گل و گیاه

گیاهان و گل ها هم همچون هر موجود زنده دیگری، ممکن است بیمار شوند و علائم این بیماری را با ظاهر خود نشان دهند، لازم دانستیم در بخشی از مقاله آموزش گیاهان آپارتمانی به موضوع بیماری گیاهان بپردازیم و نحوه بروز و تشخيص بیماری و درمان را بگوییم.

بیماری که در گیاهان ایجاد می شود، مانند دیگر موجودات ممکن است توسط عوامل بیماری زا مثل ویروس ها، باکتری ها، انگل ها و قارچ ها ایجاد شود یا شرایط نگهداری نامناسب و کمبود مواد مغذی، سبب بروز آن ها شود. در اینجا پنج بیماری که در میان گیاهانی آپارتمانی رواج بیشتری دارد را شرح می دهیم.

اگر بیماری توسط عوامل بیماری زای زنده ایجاد شده باشد، ممکن است مسری باشد و گل های دیگر هم در معرض بیماری قرار دهد و باید سریعا درمان آغاز شده و گیاه از دیگر گل ها دور شود. ولی مشکلاتی که به خاطر شرایط نگهداری به وجود می آید، مسری نبوده و با بهبود شرایط نگهداری گیاه، رفع می شود.

انواع علائم بیماری که در گیاهان آپارتمانی ممکن است مشاهده کنید، شامل پوسیدگی، تورم و چسبناک شدن در قسمت ریشه است.

در ساقه ها علائمی مثل زخم، پوسیدگی، تغییر رنگ و بد شکلی و به طور کلی تغییرات ظاهری غیر طبیعی، ظاهر می شود.

بیشترین تاثیر بیماری گیاهان، روی برگ های آن ها دیده می شود که ممکن است لکه، پژمردگی، بی رنگی، بدشکلی و کوچکی غیر طبیعی از علائم بیماری باشد. همچنین هر کدام از علائم بیماری ممکن است به صورت تکی یا چند تا با هم خود را نشان دهند.

5 نوع بیماری گیاهان آپارتمانی

در ادامه پنج مورد از متداول ترین بیماری های گیاهان را بررسی می کنیم.

قارچی شدن ریشه

اولین بیماری که قصد داریم آن را شرح دهیم، پوسیدگی ریشه است. این بیماری توسط قارچ ها ایجاد می شود و علائمی که می توان مشاهده کرد شامل نرم شدن و لهیدگی در قسمت ریشه و انتهای ساقه است. گاهی ممکن است علائم قارچی شدن به وضوح دیده شود به عنوان مثال ممکن است در این بخش ها کپک مشاهده شود.

گیاه وقتی به این بیماری دچار می شود شادابی خود را از دست داده و رشد آن بسیار کند یا متوقف می شود. همچنین اندازه برگ ها کوچک می شود و به مرور پژمرده و زرد می شوند. اگر قارچ زدگی گیاه در مراحل اولیه تشخيص و درمان نشود، گیاه از بین می رود.

برای کنترل و درمان بیماری ابتدا باید دلیل اصلی بروز آن را پیدا کنید. معمولا آبیاری زیاد و بیش از حد باعث ایجاد قارچ در ریشه می شود. برای پیشگیری از این مشکل باید آبیاری کنترل شده و به اندازه باشد. زهکشی مناسب گیاه و کاشت در عمق مناسب هم از این بیماری پیشگیری می کند.

حال اگر گیاه شما به این مشکل دچار شد باید از داروها و قارچ کش های مخصوص که در فروشگاه‌ های گیاه موجود است، بهره ببرید. برای آشنایی کامل با نحوه درمان قارچ ریشه گیاهان آپارتمانی، لازم است حتما دوره آموزش گیاهان آپارتمانی را طی کرد.

لکه برگی

از دیگر بیماری هایی که میان گیاهان آپارتمانی رواج دارد، لکه برگی است. این بیماری ممکن است هم توسط قارچ و هم باکتری ها پدید بیاید و مستقیما برگ ها را تحت تاثیر قرار دهد. لکه برگی با به وجود آمدن لکه های زرد و قهوه ای که به شکل نا منظم روی سطح برگ مشاهده می شوند، خود را نشان می دهد.

لکه هایی که توسط باکتری ایجاد می شود، در اطراف لکه یک هاله زرد رنگ قابل مشاهده است و حالتی مثل سوختگی دارد و قهوه‌ ای و معمولا آبدار است.

برای پیشگیری از این بیماری، از آبپاشی سطح برگ گیاه خودداری کنید و اگر هرگونه نشانه غیر طبیعی از بروز بیماری روی برگ ها مشاهده کردید، سریعا آن قسمت را حذف کنید. اگر بیماری پیشرفته تر بود و مشکل با اقدامات اولیه قابل حل نبود سم پاشی با سموم مخصوص پیشنهاد می شود.

سفیدک زدن

این بیماری روی سطح برگ و دیگر اندام های گیاه ایجاد می شود و سفیدک ها حالت پودری دارند. این بیماری هم توسط قارچ ها ایجاد می شود. معمولا دلیل اصلی بروز سفیدک روی گیاه، نرسیدن نور کافی است. علائم بیماری با زرد شدن و خشکی برگ ها، کند شدن رشد، ضعیف و بدحال شدن گیاه و بد رنگی و بد شکلی و نقاط سفید روی برگ، خود را نشان می دهد.

اگر این بیماری را مشاهده کردید، ابتدا برگ های آلوده را جدا کنید و از آبپاشی روی سطح برگ خودداری کنید. همچنین همیشه خاک گیاه را تمیز نگه دارید و بقایای پوسیده شده را از سطح خاک جمع آوری کنید و از کاشت انبوه یک گیاه در داخل یک گلدان خودداری کنید. در مرحله آخر برای درمان، قارچ کش های مخصوص استفاده کنید. یکی از مهم ترین آموزش هایی که در دوره آموزش گیاهان آپارتمانی وجود دارد، نحوه درمان و مبارزه با بیماری‌ های گیاهان است.

سفیدک داخلی

این بیماری هم توسط قارچ ها ایجاد می شود و روی برگ ایجاد لکه های زرد و قهوه ای می کند. این بیماری به دلیل وجود رطوبت زیاد پدید می آید. در زمانی که بیماری پیشرفت کند، برگ های گیاه می ریزد. برای درمان سفیدک داخلی میزان آبیاری را باید کنترل کرده، از پاشیدن آب روی برگ ها خودداری و سپس از قارچ کش مناسب استفاده شود.

مشاهده بیشتر بستن

محتوای دوره:

اطلاعات دوره:

دوره های آموزشی:

آیکن برگ سکشن

سوالات شما

ورود | ثبت نام