|

فروشگاه
گل و گیاه

آموزش علوفه هیدروپونیک

توضیحات دوره:

کشت هیدروپونیک یک نوع روش خاص برای کشت علوفه است که معمولا برای مناطقی که امکان کشت طبیعی علوفه وجود ندارد، از این روش استفاده می کنند. در این روش نیازی به وجود خاک نیست و اگر در مناطقی ساکن هستید که خاک مناسب ندارد می توانید به راحتی با فرا گرفتن آموزش علوفه هیدروپونیک غذای دام ها را تامین کنید.و یا اگر فقط قصد تهیه ی آن را دارید می توانید برای خرید علوفه تازه در هر فصل سال نیز با شماره تماس 09130508905 در ارتباط باشید.

کشت هیدروپونیک علوفه چیست؟

آموزش کشت هیدروپونیک

همیشه چیزی که ما دیده ایم این بوده است که گیاهان در خاک کشت و سپس بهره برداری می شوند؛ ولی از آنجایی که در بیشتر نقاط کره زمین ساختمان سازی و شهرسازی انجام شده میزان زمین های کشاورزی بسیار کاهش یافته است و اکثراً زمین هایی هم که وجود دارند خاک و املاح مناسب برای رشد گیاهان را ندارند.

این مسائل در حالی است که نیازهای بشریت روز به روز در حال افزایش است و دامداری ها برای تغذیه دام های خود به علوفه مرغوب نیاز دارند. از این جهت کشت هیدروپونیک به وجود آمده است تا نیازهای علوفه ای و حتی انسانی را رفع کند. این نوع از کشت به تجهیزات خاصی نیاز دارد و کسی که قصد دارد این کار را انجام دهد باید حتماً دوره آموزش علوفه هیدروپونیک را دیده باشد.


خرید آنلاین گیاهان آپارتمانی → کلیک کنید


امکانات و تجهیزات لازم برای کشت هیدروپونیک

همانطور که در کشاورزی سنتی تجهیزات و لوازم خاصی برای رشد و پرورش محصولات نیاز است، برای کشت هیدروپونیک هم باید تجهیزات خاصی را در اختیار داشته باشید که در این بخش تمام امکاناتی که برای کشت هیدروپونیک نیاز دارید را شرح می دهیم.

همچنین برای آموزش اصولی و درست کشت علوفه هیدروپونیک، می توانید در دوره های آموزشی مجموعه گل و گیاه شاخ و برگ شرکت کنید.

فضای مناسب

فضای مناسب کشت علوفه هیدروپونیک

اولین و مهم ترین موردی که برای کشت هیدروپونیک باید به آن توجه کنید، فضای مناسب است. مکانی که انتخاب می کنید باید سرپوشیده باشد و فضاهایی مثل گلخانه مسقف، کانکس و سالن سرپوشیده انتخاب های مناسبی هستند. همچنین باید مکان به شکلی باشد که گیاهان در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرند زیرا باعث اختلال در رشد آنها می شود.


خرید آنلاین کاکتوس → کلیک کنید


سینی مخصوص

دومین موردی که برای کشت هیدروپونیک باید آن را تهیه کنید و در هنگام دریافت آموزش علوفه هیدروپونیک این مورد برای شما به طور کامل بازگو می شود، سینی مخصوص کشت هیدروپونیک است.

از نظر ظاهری این سینی ها محکم و ضد زنگ هستند و روی آن ها، روزنه های ریزی مشاهده می شود. این سینی ها در سایز های مختلف وجود دارند و شما می توانید با توجه به نوع کشتی که می خواهید انجام دهید، سایز مورد نظر خود را انتخاب کنید. از جمله مواردی که در انتخاب سایز سینی تاثیرگذار است، میزان حجم علوفه ای است که قصد پرورش آن را دارید.

لامپ رشد گیاه

از ضروری ترین تجهیزاتی که برای کشت هیدروپونیک لازم است لامپ رشد گیاه است لامپ های رشد گیاه انواع مختلفی دارند و هر کدام برای فضا و مکان مختلفی قابل استفاده هستند به همین جهت آموزش علوفه هیدروپونیک اهمیت پیدا می کند تا با انواع و کاربردهای این لامپ ها آشنا شویم.

سیستم کشت هیدروپونیک

سیستم های مختلفی برای کشت هیدروپونیک وجود دارد که شامل ۴ سیستم متفاوت است که به صورت متفاوت از دیگری کار می کنند و هر کدام نحوه ساخت و استفاده خاص خود را دارند.

انواع مختلف سیستم کشت هیدروپونیک، سیستم ویک، سیستم کشت آب عمیق یا کشت شناور، سیستم اِب و فلو و سیستم فیلم تغذیه ای است. برای آشنایی بیشتر و یاد گیری دقیق این کشت ها باید حتماً آموزش علوفه هیدروپونیک را پشت سر گذاشت تا بتوان نحوه ساخت و استفاده از هر کدام را به طور دقیق فرا گرفت.


آموزش کشت زعفران هیدروپونیک → کلیک کنید


فیلتر کربن و فن خنک کننده

فیلتر کربن و فن خنک کننده از ضروری ترین تجهیزاتی است که باید حتماً در فضای کشت و نگهداری گیاهان به روش هیدروپونیک، وجود داشته باشد. این تجهیزات کمک می کنند تا هوای داخل فضای نگهداری، از هرگونه گرد و غبار و میکروب پاکسازی شود و دمای محیط به شکل متعادل حفظ شود.

بذر علوفه

خرید بذر مرغوب و با کیفیت که از نژاد خوبی باشد و امکان جوانه زدن و رشد خوبی داشته باشد، اهمیت بالایی دارد. باید دقت کنید که این بذرها با کیفیت باشند و شکسته هم نباشند. بهترین راه برای خرید بذر مرغوب، خرید از فروشندگان معتبر است.

راه اندازی کشت علوفه هیدروپونیک

روش کشت علوفه هیدروپونیک

پس از اینکه مکان مناسب برای کشت هیدروپونیک را انتخاب کردید و تجهیزات لازم را تهیه نمودید اکنون باید تجهیزات را در مکان های مناسب نصب کنید و شرایط مناسب برای آبیاری دمای مناسب و نور رسانی را فراهم کنید کیفیت تجهیزات در نتیجه گیری کشت تاثیر بسزایی دارد و هرچه تجهیزات با کیفیت تر باشد محصول بهتر و بیشتر و مرغوب تری برداشت می شود.

با شرکت در دوره های آموزشی مجموعه شاخ و برگ، می توانید تمام اصول و قواعد مربوط به کشت علوفه هیدروپونیک را در 5 جلسه 20 دقیقه ای فرا بگيريد و یک تولید کننده موفق شوید.


آموزش باغبانی → کلیک کنید


رشد بذرها

پس از اینکه تجهیزات به خوبی جایگذاری شدند، حالا نوبت به قرار دادن بذرها در سینی کشت می رسد نکته مهمی که در رابطه با کشت بذرها وجود دارد، این است که باید بذرها به شکلی پخش شوند که همه جای سینی را در بر بگیرند و همچنین یکسان باشند و فاصله مناسب بین آنها رعایت شود تا رشد با مشکل مواجه نشود.

آبدهی در طول این مدت باید بسیار کم باشد و در مکانی نگهداری شوند که نوری وجود نداشته باشد در دوره آموزش علوفه هیدروپونیک  نحوه آبیاری و کشت بذر به طور کامل توضیح داده می شود.

پس از اینکه گیاهان جوانه زدند و شروع به رشد کردن باید آنها را در برابر نور مناسب قرار دهید تا مراحل رشد خود را تکمیل کند.

برداشت محصول

پس از اینکه رشد گیاه کامل شد و زمان برداشت آن فرا رسید، به آخرین مرحله کشت هیدروپونیک می رسیم و باید علوفه برداشت شوند. نکته جالب این است که حتی از ریشه آن هم می توان برای تغذیه دام ها استفاده کرد که این مسئله در کشت خاکی امکان پذیر نبود.

نکات مهم در رابطه با کشت هیدروپونیک علوفه

بهترین دوره آموزش علوف هیدروپونیک

برخی نکات مهم وجود دارند که باید به طور کامل با آن ها آشنایی داشته باشیم و به درستی آن ها را اجرا کنیم تا بتوانیم بهترین محصول را با بالاترین کیفیت برداشت کنیم در ادامه چند نکته بسیار مهم در رابطه با کشت هیدروپونیک علوفه را بیان می ‌کنیم.

  • ابتدا باید دانه ‌های پوک و ناخالصی‌ ها را از دانه‌ های سالم جدا کنیم. برای این کار در یک ظرف بزرگ، دانه ‌ها را به همراه آب می ‌ریزیم و ذراتی که روی آب شناور شده‌ اند را جدا می ‌کنیم.
  • چون در این روش شرایط برای رشد قارچ ها فراهم است و باید برای جلوگیری از کپک زدن بذرها حدوداً ۵۰ تا ۱۰۰ گرم نمک به بذرها افزوده شود.
  • بذرها را به مدت ۱۲ ساعت داخل آب خیس می‌ دهیم و سپس آب آن را خالی کرده و با آب تازه و تمیز آنها را شست و شو می ‌دهیم.
  • در مرحله بعد باید بذرهای شسته شده را داخل گونی ریخته و منتظر جوانه زدن آن باشیم. معمولاً جوانه زدن بذرها مدت زمان زیادی طول نمی‌کشد و در فصل‌ های سرد سال کمی بیشتر از ۲۴ ساعت و در فصل ‌های گرم سال کمتر از ۲۴ ساعت طول می ‌کشد تا جوانه‌ ها سبز شوند.
  • در مرحله بعدی باید بذرهایی که جوانه زده ‌اند را به داخل سینی مخصوص انتقال دهیم قبل از اینکه بذرها را روی سینی قرار دهیم باید چک کنیم تا مطمئن شویم منافذ سینی گرفتگی ندارند. دقت داشته باشید دانه‌ ها را به شکلی پخش کنید که در همه جای سینی به شکل یکنواخت و با فاصله منظم قرار بگیرند.
  • پس از آن سینی‌ ها باید روی طبقات مخصوص قرار بگیرند و هر روز با آبپاش آبیاری شوند.
  • میزان آبیاری در فصل سرد سال با فصل گرم باید تفاوت داشته باشد به این صورت که در فصول سرد سال هر ۴ ساعت یک بار و در فصول گرم هر دو ساعت یک بار آبیاری لازم است. آبیاری به میزان کافی و در زمان مناسب به بذرها، سبب حفظ رطوبت آن ها می‌شود.
  • توجه داشته باشید دانه ‌ها را تا زمان برداشت جا به جا نکنید.
  • پروسه رشد و برداشت علوفه معمولاً بین ۷ تا ۸ روز طول می ‌کشد و تقریباً از هر یک کیلو بذر حدود ۸ کیلو علوفه قابل برداشت است.
  • نکته مهم برای برداشت محصول این است که نباید زمان برداشت محصول بیشتر از ۹ روز طول بکشد زیرا پس از آن ارزش غذایی علوفه کاهش پیدا می‌ کند.
  • دمای محل کشت هیدروپونیک هم بسیار اهمیت دارد و نباید کمتر از ۱۵ یا بیشتر از ۳۲ درجه باشد و مناسب‌ ترین میزان رطوبت هم بین ۸۰ تا ۸۵ است.

تمام این موارد به علاوه نکات ارزنده دیگری در آموزش علوفه هیدروپونیک در اختیار شما قرار می‌گیرد.

مزایای کشت هیدروپونیک

مزایای کشت هیدروپونیک علوفه

این نوع از کشت، علوفه ای با ارزش غذایی بالا تولید می‌کند و همچنین هزینه‌ ها در این نوع از کشت بسیار کمتر است و آبیاری کمی نیاز دارد همچنین برای مناطق خشک انتخابی بسیار مناسب و اقتصادی است.کشت هیدروپونیک نیاز به هیچ گونه کود حشره کش و آفت کشی ندارد.

ارزش غذایی این علوفه می ‌تواند بسیاری از نیازهای تغذیه‌ ای دام ‌ها را برطرف کند و همچنین یک تغذیه بسیار مناسب برای دام‌ های شیری محسوب می‌شود.

زمانی که آموزش کشت هیدروپونیک را فرا بگیرید می‌ توانید در تمام طول سال کشت داشته باشید.

در تمام طول پروسه رشد تا برداشت شما می‌ توانید کنترل کامل بر آن داشته باشید.

با این روش کشت، هزینه‌ های خرید و پرورش علوفه کاهش پیدا می کند و همچنین میزان ضایعات و دورریز علوفه بسیار ناچیز است و بیشتر قسمت ‌های آن توسط دام مصرف می‌ شود.

میزان و سرعت رشد علوفه، در روش هیدروپونیک نسبت به روش‌های سنتی ۷ برابر است.

برای کشت هیدروپونیک نیاز به فضای خاصی ندارید و نیازی نیست حتماً زمین‌ های بزرگ حاصل خیز در اختیار داشته باشید تا بتوانید محصولی در آن کاشته و برداشت کنید. این روش از کشت را در هر مکانی که بخواهید می‌توانید انجام دهید فقط باید تجهیزات آن را تهیه کنید و آموزش علوفه هیدروپونیک  به خوبی فرا بگیرید.

کشت علوفه تازه با روش هیدروپونیک

یک مزیت مهم دیگری که این روش کشت دارد این است که اضافه آبی که استفاده شده است را  می توان تا سه روز استفاده کرد و گیاهان را با آن آبیاری کرد.

این نوع از علوفه، انرژی، پروتئین و ویتامین های بسیار بیشتری نسبت به علوفه خشک و سنتی دارند و دلیل آن هم این است که تمام بخش های آن قابل استفاده است.

این روش برای محیط زیست هم فوایدی دارد و از جمله این فواید می توان به حفظ مراتع و منابع طبیعی، اشاره کرد.

آماده سازی‌ های قبل از کاشت مثل شخم زدن را ندارد.

در تمام فصول سال امکان تهیه علوفه سبز وجود دارد و این از آن جهت اهمیت دارد که علوفه سبز، هم پروتئین بیشتری دارند و هم برای دام‌ ها از جذابیت بیشتری برخوردارند.

با این روش دیگر نیازی به استفاده از روش‌ هایی مثل سیلو کردن و خشک کردن نیست و از این نظر هزینه‌ ها کاهش می‌ یابد.


آموزش پرورش گیاهان آپارتمانی → کلیک کنید


معایب کشت هیدروپونیک

از آنجایی که هر روشی همانطور که مزایایی دارد دارای معایبی هم هست، در این بخش به چند مورد از معایب کشت هیدروپونیک می ‌پردازیم.

اولین ایراد این نوع از کشت این است که هزینه های راه ‌اندازی و خرید تجهیزات اولیه زیاد است. نکته قابل تامل در این رابطه این است که این هزینه ‌ها به دلیل به صرفه بودن این روش به سرعت جبران   می ‌شوند و برای هر بار کشت، نیازی نیست تجهیزات جدید تهیه کنید و از همان تجهیزات قبلی می‌ توانید استفاده کنید.

هر روز باید میزان دما، آب، ph و رطوبت بررسی شود برای این کار هم دستگاه ‌های خودکار وجود دارند که کار را آسان‌ تر می‌ کنند.

چه نوع گیاهانی را با کشت هیدروپونیک می توان پرورش داد؟

گیاهان قابل کشت با روش هیدروپونیک

در کشت هیدروپونیک تقریباً تمام گیاهان را می‌ توان پرورش داد، حتی به غیر از علوفه برخی سبزیجات و میوه ‌ها را هم  می توان با این روش کشت کرد در ادامه به چندین مورد از این گیاهان اشاره خواهیم کرد.

گندم، جو، ذرت، جو دو سر، سورگوم، چاودار، یونجه، تریتیکاله از جمله علوفه ‌هایی هستند که با روش هیدروپونیک می توان آن ها را پرورش داد.

برخی از سبزیجات و میوه هایی که با این روش امکان تولید دارند هم شامل، کاهو، گوجه فرنگی، تربچه، کلم پیچ، خیار، اسفناج، لوبیا سبز، انگور، رزماری، آویشن، شاهی، گل گاوزبان و… است.

چرا اصرار بر تولید علوفه به روش هیدروپونیک داریم؟

شاید بگویید سال‌ های طولانی است که انسان مواد غذایی و گیاهان مورد نیاز خود را از طریق خاک به دست می‌ آورد حال چرا باید به جای خاک از کشت هیدروپونیک استفاده بکنیم؟ از آنجایی که در عصر حاضر، مردم بیشتر به خوردن غذاها و خوراکی‌ های ارگانیک سوق داده می ‌شوند، پس باید محصولی را تهیه و مصرف کنند که به شکل طبیعی و ارگانیک پرورش یافته باشد. ولی از آنجایی که گیاهانی که در خاک کاشته می‌شوند با سموم و آفت کش‌ها و کودهای زیادی پرورش پیدا می‌کنند، پس مواد شیمیایی در تولید آن ها به کار رفته و ارگانیک نیستند. از این رو کشت هیدروپونیک به میان می ‌آید و در این روش چون از هیچ گونه حشره کش، آفت کش و کودی استفاده نمی‌ شود، پس محصول کاملا ارگانیک است و حتی کیفیت و طعم و مزه بهتری ممکن است داشته باشد و مواد مغذی آن هم تا حدودی بیشتر، حفظ می‌شود.

سخن پایانی

علوفه سبز مهمترین تغذیه دام‌ ها به حساب می ‌آید. همیشه مرسوم بوده است که پرورش گیاهان در خاک انجام شود، ولی در حال حاضر روشی ابداع شده است که بدون نیاز به خاک بتوان گیاهان را پرورش داد. این روش کمک می ‌کند تا در تمام فصول سال علوفه سبز وجود داشته باشد. در روش سنتی فقط در برخی از فصل‌ های سال علوفه سبز و تازه وجود دارد و در بقیه فصل‌ها باید از علوفه خشک شده برای تغذیه دام ‌ها استفاده کرد.

هیدروپونیک، در تمام مناطق به ویژه مناطقی که کم آب هستند یا خاک مناسب برای پرورش گیاه ندارند بهترین گزینه است و با این روش حتی در مناطق کویری هم امکان رشد و پرورش گیاهان به وجود می ‌آید. با فرا گرفتن آموزش علوفه هیدروپونیک از سایت شاخ و برگ که یکی از کامل ترین و بهترین دوره ها را برای شما آماده کرده است، می توانید بازدهی بالایی دریافت کنید.

مشاهده بیشتر بستن

محتوای دوره:

آموزش علوفه هیدروپونیک

اطلاعات دوره:

دوره های آموزشی:

آیکن برگ سکشن

سوالات شما

آموزش علوفه هیدروپونیک